Terugbetalingsbeslissing van ruim € 20.000,- alsnog vernietigd na beroep!

“Een ware nachtmerrie” noemde mevrouw het, de beslissing van de gemeente Katwijk om meer dan € 20.000,- aan ontvangen bijstandsuitkeringen terug te betalen. Mevrouw woonde in Katwijk aan Zee als alleenstaande moeder en ontving een bijstandsuitkering. Omdat zij haar ex-partner nog wel vaak zag in verband met de opvoeding van hun kindje, dacht de gemeente al snel dat zij weer samenwoonden, wat niet het geval was.

Maar voordat mevrouw het wist vorderde de gemeente anderhalf jaar bijstandsuitkering van haar terug omdat zij niet zou hebben doorgegeven een gemeenschappelijke huishouding met haar ex vriend te voeren!

Mevrouw vroeg ons kantoor om hulp en haar advocaat mr. Robbert Poort stelde beroep in bij de bestuursrechter. Al snel wist hij aan te tonen dat het rapport van de gemeente vooral gebaseerd was op onderbuik gevoelens en weinig bewijs bevatte dat er echt sprake was van samenwoning. De rechtbank was het met mr. Poort eens en stuurde de gemeente terug naar de tekentafel. Uiteindelijk heeft dat ertoe geleid dat mevrouw meer dan € 20.000,- aan ontvangen bijstand niet terug hoefde te betalen.

Beroep instellen kan dan ook zeker lonen! Zit u in een soortgelijke situatie? Laat u dan niet te snel overbluffen door uw gemeente maar neem snel contact op met ons kantoor. Advocaatkosten zijn in zulke zaken immers erg beperkt omdat u een bijstandsuitkering heeft zodat een “pro deo” vergoeding vaak tot de mogelijkheden behoort. Maak dus bezwaar en zoek een advocaat, want ‘instemmen’ is de gemeente verwennen.

Robbert Poort/Advocaat