Mr. P.R. Starink

Advocaat, Partner

Erfrecht, Personen- en familierecht

Mr. P.R. (Peter) Starink is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en in 2002 beëdigd als advocaat. Na het afronden van zijn studie Nederlands recht en fiscaal recht is mr. Starink jarenlang werkzaam geweest als belastingadviseur bij een accountantskantoor. Nadien heeft hij de overstap naar de advocatuur gemaakt en gedurende zeven jaar als advocaat gewerkt bij een van de grotere advocatenkantoren in Nederland. Sinds november 2008 is mr. Starink (mede)eigenaar van het kantoor Dudink & Starink Advocaten te Beverwijk en heeft zich met name gespecialiseerd op het gebied van het personen- en familierecht, alsmede het erfrecht. In dat kader heeft hij de specialisatieopleiding voor echtscheidingsadvocaat en –mediator in 2009 en de specialisatieopleiding erfrecht in 2014 afgerond. Mr. Starink is aangesloten bij de Vereniging van Familierechtadvocaten en mediators (VFas).

Door zijn specialistische kennis op het gebied van het personen- en familierecht en/of erfrecht, gecombineerd met zijn fiscale en financiële achtergrond, is mr. Starink bij uitstek de advocaat die cliënten kan adviseren en begeleiden op het punt van ingewikkelde alimentatiekwesties, verdelingen van (huwelijksgoederen)gemeenschappen, verrekenbedingen in huwelijksvoorwaarden en complexe nalatenschappen.

Rechtsgebiedenregister

Mr. Starink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Personen- en familierecht
  • Erfrecht

Deze registratie verplicht mr. Starink elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Werkgebieden

De rechts-/werkgebieden waarvoor u bij mr. Starink onder meer terecht kunt zijn:

  • Personen- en familierecht
  • Echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen
  • Ouderschap en erkenning
  • Mediation
  • Internationaal privaatrecht
  • Erfrecht